Dne 22. září 2010 slavnostním přestřižením pásky byl uveden do života projekt Modernizace střediska odborné přípravy pro výuku gastronomických oborů reg. č. CZ. 1.12/2.2.00/06.00454.
Cílem tohoto projektu je zvýšení ekonomické vyspělosti a konkurence schopnosti regionu. Projektový záměr naší školy naplňuje tento cíl prostřednictvím investice do infrastruktury pro vzdělávání a je v přesném souladu s cíli oblasti i podoblasti podpory. Zajišťuje kvalitu odborného vzdělávání a zvýšenou atraktivitu výuky gastronomických oborů.
Poptávka je zejména po odbornících s vysokou kvalifikací, která zahrnuje zejména specifické znalosti uplatnitelné v zařízeních vyšší kategorie. Patří k nim dovednosti v oblasti flambování, dranžírování, studené kuchyně, míchání nápojů, přípravy kávy (barista), carvingu a v neposlední řadě i znalosti sommeliera. O vysoce odborné znalosti je pak zájem nejen ze strany studentů. Ale především ze strany potenciálních zaměstnavatelů.
V rámci přestavby školní restaurace Bečva, odloučeného pracoviště SŠGS, Přerov, Šířava 7, došlo k výstavbě nového třetího nadzemního podlaží, kde vznikla cvičná kuchyně, cvičný bar a terasa včetně komplexního sociálního zázemí pro výuku oborů Kuchař – číšník a maturitního oboru Hotelnictví. V rámci dalších úprav, byla v druhém nadzemním podlaží vybudovaná velká terasa, která nepochybně zvýší atraktivitu celého zařízení. Nedílnou součástí péče o naše studenty a hosty bylo i vybudování osobního výtahu.
Realizovaný projekt pokrývá potřebu rozšíření nabídky vzdělávacích programů v oblasti gastronomie a cestovního ruchu, což je zcela v souladu se záměrem Olomouckého kraje a Strategickým plánem rozvoje statutárního města Přerov.
Významnou přidanou hodnotou projektu jsou inovativní aktivity, mezi které patří mimo jiné i předváděcí akce a zajištění specializovaných kurzů pro žáky a pedagogy jiných škol obdobného zaměření. Projekt tak významně přispěje k využití školy jako vzdělávacího centra nadregionálního významu. V nově vybudovaných prostorách budou realizovány velmi oblíbené Dny různých národních kuchyní , studentské gastronomické soutěže regionálního charakteru a praktické prezentace trendových metod a postupů. K navazujícím projektům pak patří aplikace výuky cizích jazyků.
V souvislosti s uvedenými aktivitami nepochybně dojde i k všeobecně žádoucí renesanci zájmu o odborné školství, jehož vlajkovou lodí je v oblasti služeb šířavská škola.