Harmonie 2011 – Mistrovství ČR kadeřníků a kosmetiček

Oldřich Baďura 28. 11. 2011

Studenti střední školy gastronomie a služeb, Přerov, Šířava 7 získávají v měření sil s ostatními školami s naprostou pravidelností vynikající umístění. I na mistrovství republiky mladých kosmetiček a kadeřnic Harmonie 2011, které proběhlo v Českých Budějovicích, jsme zaslouženě získali medaile.

Modelka Petra Janoštíková
Modelka Petra Janoštíková

Soutěž ve fantazijním líčení v dekorativní kosmetice na téma Nebe, peklo, ráj získala soutěžící Klára Einšpiglová zlatou medaili a uznání od předních českých vizážistů. Tímto úspěchem bylo potvrzeno, že zlatá medaile, kterou získala v loňském roce její předchůdkyně, nebyla náhoda, ale skvělá metodická a systematická práce učitelky odborného výcviku Jitky Gerhardové. Vyučující a současně trenérka naší studentky dovedla i v letošním roce svoji svěřenkyni k vynikajícímu úspěchu, který jí otevírá bránu do velmi žádané profese. Modelkou byla studentka naší školy Petra Janoštíková.

Naše soutěžící se výtečně vyrovnala s daným tématem, a to nejen naprosto profesionálním výkonem, ale i výborným sladěním s kostýmem a účesem. Porota velmi ocenila techniku zpracování základního make-upu, včetně detailu očí, tj. zvolených barevných odstínů, přesnosti a čistoty, včetně detailu rtů. Vysoce byla hodnocena originalita a nápaditost.

Úspěch našich studentek byl podtržen stříbrnou medailí, kterou získala Gabriela Mirvaldová v dámské kategorii účesové tvorby. Soutěžním úkolem bylo vytvořit za 60 minut účes na téma Odvážná žena současnosti aneb žena z bussinesu. Model naší studentky byl oceněn za preciznost, dokonalou kombinaci barev se střehem. Celkový výsledek soutěžního střihu byl porotou oceněn i za módnost, nositelnost, slušivost a celkový vzhled modelky. Tuto žákyni připravila na soutěž učitelka odborného výcviku paní Milena Galnorová.

Třetí proměněnou šancí byl výkon studentky 3. ročníku Michaely Váňové, která v pánské kategorii, jejímž soutěžním úkolem byl střih na téma Cityman, získala za svůj výkon bronzovou medaili. Model byl odbornou porotou oceněn za dodržení daného střihu, nápaditost, módnost a celkový harmonický dojem. Tuto studentku připravovala paní Zdenka Dočkalová.

Závěrem lze říci, že studenti Střední školy gastronomie a služeb, Přerov, Šířava 7, opět potvrdili skvělou práci učitelů odborného výcviku a vysokou úroveň odborného výcviku na naší škole.