15. března 2018 v Hradci Králové proběhl 23. ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění Gastro Hradec Vitana Cup 2018 s mezinárodní účastí. Naše škola se zúčastnila hned pěti soutěžními výrobky, které získaly vynikající výsledky. Soutěžící dovezli 1 zlatou, 2 stříbrné a 2 bronzové medaile.
Nejlepší umístění získala Linda Zlámalová s výrobkem Prehistorie, jednalo se o třípatrový dort, kde první patro představuje vodní svět, druhé patro život na pevnině a třetí patro život nad korunami biotopu. Dort byl s příchutí čokolády, mandlí a malinového džemu a měl ozdoby vymodelované z mléčné modelovací hmoty. Tento výrobek získal zlatou medaili a celkové 2. místo.
Studentka se prezentovala ještě dalším výrobkem monumentem s názvem Duch lesa. Výrobek byl zhotovený ze Smartflexu velvet, karamelu a Magic decoru. Za tento výrobek Linda získala bronzovou medaili.
Žákyně Michaela Cvešperová, studentka 1. ročníku, si na soutěž připravila čokoládový monument pod názvem Leknínové srdce, na jehož výrobu použila hořkou a bílou belcoládu a plastickou čokoládu. Součástí klání v její kategorii je zhotovit 4 druhy pettit fours, což jsou malé dezerty s různou náplní a korpusem. Ty žákyně pojmenovala pomerančové kolečko z marcipánu, čokoládový řez s malinou, dortík s makronkou a ferrero rocher s citronovou tyčinkou. Žákyně si za své úsilí vybojovala bronzovou medaili.
Další dvě žákyně se zúčastnily soutěže v kategorii carving, kde měly za úkol vyřezat jeden meloun a 5 ks jablek. Obě žákyně se s tímto úkolem popraly a získaly stříbrnou medaili. S děvčaty zde soutěžili i starší soutěžící, kteří měli za sebou několik kurzů carvingu. Kateřina Zavadilíková i Monika Gajdošová absolvovaly jen jeden kurz carvingu, a přesto vybojovaly nádherné stříbrné medaile.
Všem čtyřem soutěžícím děkuji za reprezentaci školy na prestižní celorepublikové soutěži.