Italská moderní gastronomie

Marie Fabigová 15. 2. 2019

Italská kuchyně je proslulá svou rozmanitostí, chutí a vůní. Jejím společným pojítkem je lehkost s důrazem na čerstvost a prvotřídní kvalitu surovin. Je známá svoji jednoduchostí a rafinovaností zároveň a čím více toho ochutnáváte, tím více si získává vaše srdce.

Studenti oborů Hotelnictví a Kuchař – číšník měli možnost vidět a také ochutnávat tradiční středomořské speciality Vitello tonnato, risotto s dýňovým jus a lardo colonatta, spaghetti carbonara a další skvostné pokrmy z tradičních italských surovin, které jim v podobě mistrovského koncertu gastronomie předvedli šéfkuchař prestižní restaurace La Finestra in Cucina Tomáš Juřík a absolvent naší školy Vojta Uhlíř, a tak obohatili  znalosti studentů a potěšili jejich chuťové buňky.