Studenti oboru kuchař pro zážitkovou gastronomii, cukrář a hotelnictví absolvovali další krok k nadstandartnímu vzdělávání, který jim otevírá možnosti k získání lepšího postavení na trhu práce.
Květiny a motýlky vykouzlili studenti na vodních melounech, každý student svým osobitým způsobem vyřezal do melounu květy s listy. Nádherná kompozice, kde se snoubí červená barva melounu se zelenou a bílou slupkou, kde se potkávají ostré a kulaté tvary, a dokonale dokreslují celkový dojem.
Meloun patří už k vyššímu umění vyřezávání do zeleniny, často zdobí nabídkové stoly v prestižních hotelech, nebo na významných událostech, jako jsou narozeniny a svatby.
V moderním food style se stávají ozdobou nejenom talířů, ale i studených mís, kompozice z květů, růže vyrobené z kedluben a bíle ředkve, barvených červenou řepou doplněné vyřezávanými listy z cuket a okurek.
Další fotografie z vydařeného kurzu si můžete prohlédnout:
Organizační zajištění a text Mgr. Marie Fabigová