Ohlédnutí za Erasmus Days na Šířavě

Dagmar Vykoukalová 23. 10. 2022

Dne 13. října 2022 jsme uspořádali ve spolupráci s regionální konzultantkou programu Erasmus + a Mission: Reconnect, z.s. pro žáky nástavbového studia Podnikání a zástupce žáků z oboru Hotelnictví představení možnosti výjezdů do zahraničí. V další části programu jsme představili program stáží Erasmus pro mladé podnikatele a přes videokonferenci se spojili přímo s účastníkem tohoto programu v Turecku.

Co se naši žáci dále dozvěděli? Například to, že pokud se narodili v roce 2004, tak se mohou účastnit evropské loterie o vlakové jízdenky po Evropě. Zbývá posledních pár dní (25. října v poledne akce končí) a realizace výletu počká i do příštího léta! Více informací na https://youth.europa.eu/discovereu_cs

Nebo o možnostech, kde hledat nabídku mobilit a že zájemci mohou vyjet na jaře 2023 na osm dní do Polska na Výměnu mládeže na téma Kreativita přes přerovskou organizaci Mission: Reconnect, z.s.

V odpolední části programu jsme k nám na školu pozvali vyučující anglického jazyka a představili jim naši spolupráci v rámci projektu Erasmus+ Základy partnerství škol se školou ve slovenském Trenčíně a chorvatském Bjelovaru. Dále jsme prezentovali probíhající projekt English Language Adventures in Minecraft na procvičování angličtiny ve virtuálním světě Minecraftu. Vyučující anglického jazyka nám poskytli cennou zpětnou vazbu k obsahu i aktivitám.

Mgr. Michaela Albrechtová