Ve dnech 4. 11. až 8. 11. 2022 se uskutečnil ve škole baristický kurz, na kterém měli naši žáci možnost proniknout do tajemství kávy.
![](https://www.sirava.cz/wp-content/uploads/2022/11/DSC_0312-1024x683.jpg)
Své mnoholeté zkušenosti s její přípravou a pražením žákům předával lektor kurzu pan Jakub Točoň.
Co na studenty čekalo?
V úvodu několik informací v podobě odborné terminologie a ukázky jednotlivých postupů při přípravě kávy.
Následovalo seznámení s historií pěstování kávových odrůd, druhy a ukázka pražení.
![](https://www.sirava.cz/wp-content/uploads/2022/11/DSC_0020-1024x683.jpg)
![](https://www.sirava.cz/wp-content/uploads/2022/11/DSC_0266-1-1024x683.jpg)
V praktické části se žáci naučili připravovat espresso, jak správně našlehat mléko na cappuccino a latte macchiato.
![](https://www.sirava.cz/wp-content/uploads/2022/11/DSC_0034-1-1024x683.jpg)
![](https://www.sirava.cz/wp-content/uploads/2022/11/DSC_0046-1-1024x683.jpg)
![](https://www.sirava.cz/wp-content/uploads/2022/11/DSC_0094-683x1024.jpg)
![](https://www.sirava.cz/wp-content/uploads/2022/11/DSC_0152-1-1024x683.jpg)
![](https://www.sirava.cz/wp-content/uploads/2022/11/DSC_0270-1-1024x683.jpg)
![](https://www.sirava.cz/wp-content/uploads/2022/11/DSC_0278-1-1024x683.jpg)
![](https://www.sirava.cz/wp-content/uploads/2022/11/DSC_0296-1024x683.jpg)
![](https://www.sirava.cz/wp-content/uploads/2022/11/DSC_0317-1024x683.jpg)