Poznávací cesta do Vídně

Zdeněk Šišma 26. 5. 2023

Na den 24. 5. 2023 si naše třída oboru Hotelnictví na Střední škole gastronomie a služeb Přerov naplánovala tematický výlet do Vídně. Naším společným cílem bylo nejen poznávání některých kulturních památek rakouské metropole, ale i prohloubení naší profesní znalosti v oboru.

V rámci zadání od naší paní třídní učitelky, jsme se rozdělili do skupin a „zahráli“ si roli průvodce s představením vybraných kulturních památek. Společně jsme navštívili Stephansplatz na něm gotickou dominantu Stephansdom, která je symbolem Vídně. Dále pak zámek Belveder, v jehož muzejní části se nacházejí nejvzácnější a nejcennější sbírky Rakouska.

Já jako milovnice podmořského světa jsem si přišla na své při prohlídce akvária Haus des Meeres, které na 11 podlažích nabízí nespočet akvárií a terárií.

Naše další kroky směřovaly ke známé a vyhlášené restauraci Figlműller, kde se podle historie ,,narodil“ řízek.

I naše procházka hlavním městem dostala symbolickou sladkou tečku v podobě světově proslulého hotelu Sacher, kde se rodil recept originálního sachrova dortu, který je nejtypičtějším rakouským zákuskem. Současná podoba hotelu Sacher se dá vystihnout jako luxusní hotel s prvotřídní úrovní služeb a vyhlášenou restaurací.  Za nás hotelníky je Vídeň krásná a zajímavá, rozhodně stojí zato ji navštívit.

Tereza Novotná studentka H2.T, studijní obor Hotelnictví

Fotogalerie z poznávání rakouské metropole:

https://sirava-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/sisma_office365_sirava_cz/Ekynb0nvsYNFh2IJc6r3ENMBaJRNawPGmxtEvLhRP2Ze5w?e=Ot4mr2