Sommeliérský kurz, který se konal na naší škole od 4. do 8. března, byl pro všechny účastníky nesmírně inspirativním a poučným zážitkem. Pod vedením lektora pana Mariana Jemelíka se naši žáci ponořili do světa vína a naučili se důležitým dovednostem týkajících se jeho prezentace a servisu.
Hlavním cílem kurzu bylo nejenom poskytnout účastníkům teoretické znalosti, ale také je seznámit s praktickými aspekty sommeliérství. Pan Jemelík se stal průvodcem na cestě poznávání správného servisu vín. Žáci získali povědomí o výběru vhodné sklenice a technikách nalévání, aby mohli prezentovat víno s elegancí a profesionalitou.
Dekantace vína byla další podstatnou součástí kurzu a obohatila chuťový zážitek účastníků. Pan lektor zároveň představil umění sabráže vína a tím nejen rozšířil znalosti účastníků kurzu, ale připravil jim i nezapomenutelný zážitek.