Exkurze do luxusních brněnských hotelů

Jana Morongová 16. 1. 2024

Grandezza Hotel Luxury Palace a Palace Barceló Brno

Pokud hledáte luxusní ubytování v centru Brna, můžete si vybrat z dvou pětihvězdičkových hotelů, které nabízejí nejen komfort, ale i historickou atmosféru. Hotel Grandezza a hotel Barceló jsou oba situovány na náměstích, která patří k nejcennějším památkám města. Pokud je navštívíte, tak jak jsme to udělali my, můžete si nejen prohlédnout jejich interiéry, které odrážejí bohatou historii a kulturu Brna, ale vychutnat si i moderní mezinárodní kuchyni. My jsme absolvovali exkurzi se studenty oboru Hotelnictví 2. ročníku a byli jsme nadšeni z toho, co jsme viděli a zažili.

Grandezza Hotel Luxury Palace je luxusní butikový hotel, který byl otevřen v roce 2012 po náročné a pečlivé rekonstrukci budovy ze začátku 20. století. Chloubou hotelu je ručně malovaný skleněný strop vstupní haly, kde se nachází recepce. Třešničkou na dortu je pak okouzlující vyhlídka z věžičky střešního apartmá Onyx Tower Suite, které je jediné třípatrové apartmá v Brně a říká se mu také Prezidentské apartmá. Exkurzí nás provedl pan ředitel hotelu, který nám vysvětlil historii a filozofii hotelu, ukázal nám několik druhů pokojů, restauraci, fitness centrum a nakonec odpověděl na naše otázky.

Palace Barceló Brno je moderní hotel, který kombinuje původní architektonické prvky s moderním designem a vybavením, který je vzdálený od Grandezzy 7 minut pěšky a který jsme navštívili hned poté. Uchvátilo nás prostorné átrium propojené s restaurací Staré Brno a zároveň recepce spojuje s lobby barem. Celým hotelem nás provázela paní manažerka, ukázala nám restauraci Palazzo ve španělském stylu, různé typy hotelových pokojů a konferenční místnost.

My jsme si naši exkurzi moc užili a děkujeme oběma hotelům za jejich pohostinnost a ochotu.