Cesta přes bariéry – den, který patřil dětem

Oldřich Baďura 9. 6. 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPropojení světa zdravých a handicapovaných, to byla před lety priorita akce Mosty. Na ní nikdy nechyběla Střední škola gastronomie gastronomie a služeb, Šířava 7, Přerov. Proto jsme s velkým potěšením a samozřejmě i očekáváním přivítali možnost zúčastnit se premiéry obdobné akce, kterou pořadatelé nazvali Cesta přes bariéry.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAStudenti oboru Kadeřník a Kosmetické služby, pod vedením zkušených učitelů odborného výcviku, na svých stanovištích předváděli pro zájemce z řad návštěvníků, ukázky účesové a kosmetické tvorby. Kromě praktických ukázek studenti a učitelé poskytovali i poradenskou službu. Do akce se zapojili i studenti oboru Cukrář, kteří se pochlubili výstavkou svých prací a kromě toho dali návštěvníkům možnost vyzkoušet si zdobení perníčků, ale i modelování z marcipánu.

O ukázky práce našich studentů byl velký zájem o čemž svědčily dlouhé fronty před každým stanovištěm. Shodně s pořadateli můžeme konstatovat, že obnovení tradiční akce, která byla pojata jako den plný her, radosti a úsměvů, se podařilo. Děkuji všem zúčastněným studentům a učitelům odborného výcviku za přípravu a velkou aktivitu při propagaci školy.

Dr. Oldřich Baďura

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA