Třídenní kurz studené kuchyně mají za sebou žáci oboru Hotelnictví a Kuchař-číšník.
Kurz má specializační charakter, ve kterém se žáci naučí připravovat jednoduché i složité výrobky studené kuchyně. Začínají výrobky, jako jsou chlebíčky a kanapky, v tradiční i netradiční úpravě. Dále se pokračuje plněnými vejci, sýrovými roládami, řezy, plněnou zeleninou a ovocem. V druhé polovině kurzu se přechází ke složitějším výrobkům. Galantina z kuřete, štrasburské kachny, masové rolády, drůbeží paštiku nebo teriny. Hitem jsou však rybí výrobky a sushi. Tyto výrobky na závěr ochutnávali pozvaní hosté z řad rodičů a přátel. Výrobky se studentům velmi povedly ke spokojenosti všech hostů.
Studenti využijí svoje znalosti a dovednosti na rautech při slavnostních příležitostech. Příští rok kurz určitě zopakujeme pro nové studenty nadšené pro gastronomii.
Mgr. Marie Fabigová