Kurz studené kuchyně

Marie Fabigová 9. 3. 2017

Třídenní kurz studené kuchyně mají za sebou žáci oboru Hotelnictví a Kuchař-číšník.

Kurz má specializační charakter, ve kterém se žáci naučí připravovat jednoduché i složité výrobky studené kuchyně. Začínají výrobky, jako jsou chlebíčky a kanapky, v tradiční i netradiční úpravě. Dále se pokračuje plněnými vejci, sýrovými roládami, řezy, plněnou zeleninou a ovocem. V druhé polovině kurzu se přechází ke složitějším výrobkům. Galantina z kuřete, štrasburské kachny, masové rolády, drůbeží paštiku nebo teriny. Hitem jsou však rybí výrobky a sushi. Tyto výrobky na závěr ochutnávali pozvaní hosté z řad rodičů a přátel. Výrobky se studentům velmi povedly ke spokojenosti všech hostů.

Studenti využijí svoje znalosti a dovednosti na rautech při slavnostních příležitostech.  Příští rok kurz určitě zopakujeme pro nové studenty nadšené pro gastronomii.

Mgr. Marie Fabigová