Archiv článků do roku 2010


Články jsou převzaty ze starých webových stránek školy. Z tohoto důvodu není většina odkazů uvnitř článků funkčních. I tak články dobře dokumentují dění na naší škole.

Mladý sommelier

Pod tímto názvem se dne 25. 04. 2008 konala soutěž v restauraci Tatra – bowling v Novém Bydžově, které se za naši školu účastnil také Tomáš Hurta, student druhého ročníku nástavbového studia podnikání.

A co ho čekalo?
Hodinový test, v němž měli soutěžící uvést vinařské oblasti Francie včetně produkce francouzských vín s uvedením názvů i jakostním rozlišením.

A co dál (to bylo jen zahřívací kolečko)?
Slavnostní menu doplnit vhodnými nápoji – víny,od aperitivů až po digestivy.

No, a ještě něco? (To by mohlo stačit, ne?)
Servis zvoleného vína sommelierským způsobem. Důraz byl kladen na komunikaci s hostem, prezentaci, techniku otevírání vína, senzorické hodnocení vína, degustaci, rozlévání včetně závěru servisu vína.

Soutěže se zúčastnilo deset škol z celé České republiky včetně hostů ze Slovenska. Ze 28 soutěžících byli tři odměněni pohárem za první, druhé a třetí místo. Za čtvrté až šesté místo obdrželi soutěžící čestné uznání. Všichni soutěžící obdrželi pamětní listy a malý dárek.

Co přivezl Tomáš (kromě sebe)?
Čestné uznání a pamětní list.

Soutěž zahájil, ceny předával a se soutěžícími se rozloučil ředitel Akademie sommeliérů v Novém Bydžově pan Petr Doležal. Vyslovil také přání, aby se s žáky opět setkal při pořádání dalšího ročníku soutěže Mladý sommelier.
Čestnými hosty soutěže byli představitelé města, odborní učitelé, členové hodnotící komise.

Vážený pane Doležale, děkujeme za pozvání, příjemnou atmosféru a za rok nashledanou.