Archiv článků do roku 2010


Články jsou převzaty ze starých webových stránek školy. Z tohoto důvodu není většina odkazů uvnitř článků funkčních. I tak články dobře dokumentují dění na naší škole.

Úspěšní studenti naší školy byli přijati primátorem

Dne 15.května 2008 byli senátorem PČR a primátorem statutárního města ing. Jiřím Lajtochem přijati a následně oceněni, studenti a učitelé Střední školy gastronomie a služeb, Přerov, Šířava 7, kteří reprezentují školu, ale i město v národních a mezinárodních gastronomických soutěžích. Studenti naší školy zcela pravidelně, a to již od roku 1997 přivážejí z republikových mistrovství i z mezinárodních soutěží medaile, diplomy a poháry. O tom, že jejich medaile a úspěchy nejsou dílem náhody, ale jejich poctivé práce, snahy , invence a především systematické práce učitelů odborného výcviku, svědčí i letošní výsledky.

Na březnovém Mezinárodním mistrovství České republiky, Gastro junior cup 2008, v Brně získala v kategorii kuchař, Božena Urbanová, stříbrnou medaili, kategorii servírka Ludmila Bačiková rovněž stříbrnou medaili a do třetice studentka oboru cukrář, Tereza Čecháková, doplnila sbírku bronzovou medailí.

Na národní přehlídce kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí Hradec Králové, v dubnu 2008, pak student Vojtěch Uhlíř, v kategorii kuchař studené kuchyně, získal zlatou medaili a cukrářky Ellen Seidlová, Andrea Kozelková a Lucie Sohrová získaly bronzovou medaili. Úspěchy jednotlivců byly korunovány stříbrnou medaili v kategorii družstev.

Studenti naší školy tak opakovaně prokázali, že škola připravuje budoucí skvělé odborníky v oblasti zážitkové gastronomie. Úspěchy studentů jsou nejen skvělou vizitkou práce jejich učitelů, L. Vojtkové, L. Horákové, M. Skaskové a A. Blažkové, ale i skvělou vizitkou přerovského odborného školství a v neposlední řadě i reprezentací statutárního města Přerov.