Archiv článků do roku 2010


Články jsou převzaty ze starých webových stránek školy. Z tohoto důvodu není většina odkazů uvnitř článků funkčních. I tak články dobře dokumentují dění na naší škole.

Karel Gott ocenil gastronomické umění šířavských studentů

Zlatý slavík Karel Gott přijal pozvání organizátorů již tradiční akce s názvem Mosty, která je zaměřena na integraci zdravých a handicapovaných lidí. Vrcholem této dvoudenní akce, která proběhla 6. 6. - 7. 6. 2008 byl páteční večerní koncert nazvaný Hvězdný večer. Večerem provázela známá moderátorka a zpěvačka Gabriela Partyšová, která kromě jiných umělců uvedla našeho nejznámějšího a nejpopulárnějšího zpěváka Karla Gotta.

Studenti Střední školy gastronomie a služeb, Přerov, Šířava 7, kteří jsou již devět let spoluorganizátory této ojedinělé akce a po dobu dvou dní prezentovali nejširší veřejnosti své dovednosti kadeřnické, kosmetické a kulinářské, byli poctěni přípravou slavnostního rautu pro VIP hosty a aktéry Hvězdného večera.

Svého úkolu se zhostili učitelé odborného výcviku a jejich žáci excelentně. Všichni zúčastnění nešetřili chválou na pestrost, rozmanitost a skvělou chuť této skutečně zážitkové gastronomie. Naši studenti opět v praxi prokázali, že medaile z národních i mezinárodních gastronomických soutěží jsou v dobrých rukou. Malou ochutnávku specialit šířavské studené kuchyně jsme připravili ve formě ilustračních fotografií.