Archiv článků do roku 2010


Články jsou převzaty ze starých webových stránek školy. Z tohoto důvodu není většina odkazů uvnitř článků funkčních. I tak články dobře dokumentují dění na naší škole.

Ocenění nejvyšší

Dne 28.3.2009 se v pražském hotelu Intercontinental konala Valná hromada Asociace kuchařů a cukrářů ČR 2009. Tato asociace sdružuje více než 1100 hotelů, restaurací, gastronomických firem a škol vyučujících gastronomii. Významnými hosty valné hromady byla první dáma České republiky, paní Livia Klausová a prezident světové kuchařské asociace WACS, pan Gissur Gudmundsson, který zastupuje více než stovku asociací z celého světa.

Představenstvo asociace po pečlivém hodnocení uplynulého období schválilo řadu ocenění, které vyjadřují poděkování za práci nad rámec pracovních povinností a úspěchy při reprezentaci na různých soutěžích národních i mezinárodních.

Významného úspěchu dosáhla i Střední škola gastronomie a služeb, Přerov, Šířava 7, protože jako jediná škola v Olomouckém kraji získala bronzovou medaili Magdaleny Dobromily Rettigové, a to za zásluhy v oboru. Tato medaile je udělována pouze jednou za 4 roky nejlepším subjektům působícím v oboru gastronomie.

Toto ohodocení je pro nás velkou motivací a pokud mám být upřímný, je to pro nás něco jako michelinská hvězda. Za tímto oceněním stojí roky poctivé práce učitelů teorie, ale zejména praxe, protože medaile, které naše škola každoročně získává na juniorských soutěžích kuchařů, číšníků a cukrářů jsou důkazem, že výchova budoucích kulinářských mistrů je v těch nejlepších rukou.

Jsme si plně vědomi toho, že ona pověstná laťka je nasazena hodně vysoko, ale jsme připraveni vynikající pověst naší školy nejen udržet, ale i zlepšit.

Jsme hrdi na to, že můžeme reprezentovat město Přerov a prokazovat vysokou úroveň odborného školství v době, která spíše preferuje všeobecné vzdělání. Jsme si zcela jisti, že právě kombinace odborného vzdělávání s následnou všeobecnou nástavbou, je tou cestou, která zvyšuje šance našich absolventů na trhu práce.

PhDr.,PaedDr.,Bc.Oldřich Baďura

ředitel školy