Archiv článků do roku 2010


Články jsou převzaty ze starých webových stránek školy. Z tohoto důvodu není většina odkazů uvnitř článků funkčních. I tak články dobře dokumentují dění na naší škole.

Barmanský kurz

Jarní prázdniny tráví žáci SOŠ a SOU, Přerov, Šířava 7 v pilném učení na Středisku odborné přípravy ve školní restauraci Bečva. V době od 8.3.2004 do 12.3.2004 budou žáci oborů kuchař a číšník získávat nadstandardní vědomosti v barmanském kurzu, který vedou licenční lektoři České barmanské asociace, pánové Karel Zapalač a Jaroslav Labounek.

Ptáte se proč? Nápojová gastronomie dosahuje v současné době svého rozkvětu v oblasti techniky míchaných nápojů, výběru surovin, chuťových variací a lákavé barevnosti. Práce barmana je krásná, originální a konzumace míchaných nápojů je plně v souladu se společenskou etikou. Mladí budoucí barmani se učí připravovat short drinky i long drinky včetně příslušné garnitury. Učí se okamžitě reagovat na přání hostů a být připraveni splnit jejich každé přání.

... trénink ... ... trénink ...

Naše škola nechce být pouze pasivním divákem, ale chceme do nápojové gastronomie vnést něco osobitého, podílet se na přípravě nových nápojů v rámci příprav na koktejlové soutěže, kterých se již několik let zúčastňujeme s velmi dobrými výsledky.