Články jsou převzaty ze starých webových stránek školy. Z tohoto důvodu není většina odkazů uvnitř článků funkčních. I tak články dobře dokumentují dění na naší škole.
Barmanský kurz
Jarní prázdniny tráví žáci SOŠ a SOU, Přerov, Šířava 7 v pilném učení na Středisku odborné přípravy ve školní restauraci Bečva. V době od 8.3.2004 do 12.3.2004 budou žáci oborů kuchař a číšník získávat nadstandardní vědomosti v barmanském kurzu, který vedou licenční lektoři České barmanské asociace, pánové Karel Zapalač a Jaroslav Labounek.
Ptáte se proč? Nápojová gastronomie dosahuje v současné době svého rozkvětu v oblasti techniky míchaných nápojů, výběru surovin, chuťových variací a lákavé barevnosti. Práce barmana je krásná, originální a konzumace míchaných nápojů je plně v souladu se společenskou etikou. Mladí budoucí barmani se učí připravovat short drinky i long drinky včetně příslušné garnitury. Učí se okamžitě reagovat na přání hostů a být připraveni splnit jejich každé přání.
Naše škola nechce být pouze pasivním divákem, ale chceme do nápojové gastronomie vnést něco osobitého, podílet se na přípravě nových nápojů v rámci příprav na koktejlové soutěže, kterých se již několik let zúčastňujeme s velmi dobrými výsledky.