Archiv článků do roku 2010


Články jsou převzaty ze starých webových stránek školy. Z tohoto důvodu není většina odkazů uvnitř článků funkčních. I tak články dobře dokumentují dění na naší škole.

Kuchaři opět bodují!

Po úspěchu žáků oboru číšník Petra Kučery (zlatý diplom)(obr.1) a oboru kuchař Michala Šindlera (stříbrný diplom)(obr.2) v regionálním kole Gastrojunior, kteří se nominovali do národního kola Gastrojunior 2003, přichází opět vítězství. Tentokrát v podobě nominace do finále III. ročníku mezinárodní kulinářské soutěže "O křišťálovou vařečku".

Tuto soutěž vyhlásila firma Vitana pro pětičlenné kulinářské týmy České a Slovenské republiky. Úkolem bylo v den soutěže připravit 40 porcí moderního menu o třech chodech pro praktické využití v podnicích společného stravování v časovém limitu 4 hodin.

Soutěžní družstvo žáků pod vedením MOV Miroslavy Skaskové tvořili žáci Patrik Fila, Naďa Kučerková - obor kuchař-číšník, Barbora Zamazalová a Vladimíra Koutná - obor kuchařka (obr.3). Družstvo se stalo absolutním vítězem 2.kola této soutěže a postupuje do celostátního finále.

 

Všem srdečně blahopřejeme a přejeme mnoho štěstí ve finálových soutěžích!