Archiv článků do roku 2010


Články jsou převzaty ze starých webových stránek školy. Z tohoto důvodu není většina odkazů uvnitř článků funkčních. I tak články dobře dokumentují dění na naší škole.

Gastro - profi - show

Dne 27.10.2004 se uskutečnilo na Středisku odborné výuky restaurace Bečva školní kolo soutěže profesí kuchař - cukrář - číšník.

Úkolem oboru Kuchař bylo připravit minutkový pokrm z drůbežího masa doplněného přílohou z netradičních druhů obilovin dle vlastní kalkulace nebo připravit pokrm z netradičních druhů zeleniny s vhodnou přílohou. Možnost výběru rozehrála fantazii, um a kreativitu studentů, snahu být nejlepší a tak odborná komise složená z mistrů a odborných učitelů měla nelehký úkol při hodnocení výsledků z počtu 13 přihlášených soutěžících. Rozhodnutí hodnotící komise udělit 1. místo padlo na Libora Matouška - žáka 2. ročníku.

... ze soutěžního dne ... ... ze soutěžního dne ...

... ze soutěžního dne ... ... ze soutěžního dne ...

... ze soutěžního dne ... ... ze soutěžního dne ...

... ze soutěžního dne ... ... ze soutěžního dne ...

Obor Číšník měl také možnost výběru. Z hlediska profesní dovednosti práce obsluhujícího u stolu hosta měli možnost připravit ovocný či zeleninový salát včetně odborného servisu hostu. Ze čtyř přihlášených studentů získal 1. místo Jiří Stojka, žák 2. ročníku.

... ze soutěžního dne ... ... ze soutěžního dne ...

... ze soutěžního dne ... ... ze soutěžního dne ...

Další možností výběru byla příprava drinku - short - long - alkoholický - nealkoholický - teplý - studený - dle vlastní kalkulace. Z 13 přihlášených soutěžících se na 1. místě umístila žákyně 3. ročníku Jana Příhodová.

... ze soutěžního dne ... ... ze soutěžního dne ...

... ze soutěžního dne ... ... ze soutěžního dne ...

... ze soutěžního dne ... ... ze soutěžního dne ...

... ze soutěžního dne ...

Stejné soutěžní podmínky z hlediska výběru byly připraveny i pro obor Cukrář. Jejich rozhodnutí spočívalo ve výběru přípravy restauračního moučníku dle vlastní kalkulace s použitím piškotového - kakaového korpusu nebo příprava cukrářských dortových ozdob s použitím modelovací hmoty - čokolády dle vlastní fantazie v návaznosti na módní trendy cukrářské výroby a následná kompozice dortové makety. Ze 4 přihlášených soutěžících udělila odborná porota 1. místo Marii Jeklové - žákyni 2. ročníku.

... ze soutěžního dne ... ... ze soutěžního dne ...

... ze soutěžního dne ... ... ze soutěžního dne ...

... ze soutěžního dne ... ... ze soutěžního dne ...

... ze soutěžního dne ...

Všem výhercům blahopřejeme a ostatním zúčastněným soutěžícím děkují za předvedení krásných chuťový i vizuálních zážitků pořadatelé soutěže. Hodně úspěchů v další tvůrčí práci.