Archiv článků do roku 2010


Články jsou převzaty ze starých webových stránek školy. Z tohoto důvodu není většina odkazů uvnitř článků funkčních. I tak články dobře dokumentují dění na naší škole.

Gastro Hradec 2004

Úspěchy žáků SOŠ a SOU, Přerov, Šířava 7, nejsou dílem náhody.

V IX. ročníku národní přehlídky kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí, GASTRO HRADEC 2004, získali žáci šířavské školy dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili. Stříbrnou medaili získal Roman Šikula, žák 3. ročníku oboru kuchař za přípravu studené mísy pro 8 osob. Odborné porotě nabídl k posouzení králičí hřbety protýkané sušenou meruňkou a ořechy v perníkovém kabátku doplněné košíčky s jarní zeleninou, kuřecí roládku v řeřichovém závoji s masovými makovicemi a cuketovým komínkem plněným karotkovým pyré, duhovou paštiku z vepřových jater prokládanou uzeným jazykem a žampióny s omáčkou z červeného vína a medu a vepřovou pečínku s mramorovou náplní a těstovinovým salátem s jemnou smetanovou omáčkou z kozího sýra a kopru.

Eva Bouchalová, žákyně 2. ročníku oboru cukrář, byla oceněna stříbrnou medailí za dort s názvem Čokoládové pokušení. Bronzovou medailí byl oceněn dort žákyně Marie Smolíkové s názvem Karamelový sen.

studená mísa čokoládové pokušení

karamelový sen jahodová pohádka

Úspěchy, které dosahují žáci šířavské školy svědčí o vynikající práci nejen mistrů odborného výcviku, ale i učitelů odborných předmětů. Škola skvěle reprezentuje odborné školství v Olomouckém kraji, ale současně výrazně přispívá k tomu, že Přerov se stává známým místem na pomyslné gastronomické mapě ČR.

S hrdostí mohu konstatovat, že naši žáci opakovaně potvrdili, že patří mezi juniorskou elitu ČR.