Archiv článků do roku 2010


Články jsou převzaty ze starých webových stránek školy. Z tohoto důvodu není většina odkazů uvnitř článků funkčních. I tak články dobře dokumentují dění na naší škole.

Lenka Szárazová se stala první vicemiss aerobik ČR 2000

V sobotu 30. září vysílala televize Nova záznam finále Miss Aerobik ČR 2000, které se konalo o týden dříve v pražském hotelu Olšanka. V pátek 29. září navštívila Lenka naši školu a seznámila nás s některými fakty o této soutěži a o své cestě k ní.

K aerobiku se Lenka dostala právě na naší škole v prvním ročníku. Paní učitelka Trojková správně vyhodnotila Lenčiny předpoklady a k účasti ji vyzvala. Lenka se totiž věnovala sportovní gymnastice a tančila ve skupině Tazzi. Během čtyř let studia na naší škole skončila Lenka v tradiční školní soutěži Aerobicmaratonu dvakrát první, jednou druhá a jednou třetí. V roce 1998 se zúčastnila Aerobic Master Class ČR v Olomouci a ze šestého místa postoupila do celostátního finále.

Na soutěž Miss Aerobik ČR 2000 se Lenka přihlásila sama. Prošla základními koly (do 30. dubna) jako jedna ze třiceti nejlepších. Semifinále (20. května) vybralo desítku finalistek a dvě náhradnice. Před finále tato děvčata absolvovala několik soustředění - ve Špindlerově Mlýně, v Praze a v Egyptě.

Ve finále Lenka trému neměla, předtím totiž proběly dvě generálky a tak jí ani nepřipadalo, že se děje něco "naostro". Před vyhlášením výsledků se Lenka cítila spíše na třetí místo, tedy na post druhé vicemiss. Porota však hodnotila jinak. Lenka měla možnost podělit se o svou radost s nejbližšími přímo na místě.

V současné době Lenka studuje ve Vyškově na Moravě Vyšší odbornou školu. Chodí i nějaké nabídky od modelingových agentur a různých jiných firem. Lenka však považuje svá studia za důležitá. Stejně důležité je pro ni i vedení aerobiku v Dubu nad Moravou.

Další podrobnosti lze najít v regionálním tisku Nové Přerovsko ze dne 6.10.2000

Lenka Szárazová Lenka v rozhovoru s ředitelem školy

Lenka Szárazová S ředitelem školy a paní učitelkou Trojkovou před budovou školy