Archiv článků do roku 2010


Články jsou převzaty ze starých webových stránek školy. Z tohoto důvodu není většina odkazů uvnitř článků funkčních. I tak články dobře dokumentují dění na naší škole.

Gastro Junior 2005 - národní kolo

Již po jedenácté se v letošním roce konala celostátní soutěž mladých odborníků v gastronomii GASTRO JUNIOR 2005. Stejně jako v předešlých ročnících se díky výbornému umístění v regionálním kole, které proběhlo v Ostravě, nominovali do národního kola žáci naší školy: Libor Matoušek (obor kuchař), Ludmila Klusková (obor servírka) a Filip Kotek (obor cukrář). Předvedli své dovednosti před zkušenými porotci v oblasti gastronomie a samozřejmě před publikem, neboť, jak se již stalo tradicí, soutěž probíhá v otevřených kuchařských studiích.

Kuchaři tentokrát připravovali 4 porce moderního teplého pokrmu, přičemž hlavní surovinou byla krůtí prsa. Cukráři plnili úkol připravit 4 porce knedlíků z tvarohového těsta, doplněné ozdobami z Binexu. Číšníci servírovali kuřecí špíz před zraky hosta včetně podávání vhodně zvoleného vína k pokrmu.

Ludmila Klusková při plnění soutěžního úkolu

moderní teplý pokrm   knedlíky z tvarohového těsta

A jak celé soutěžní klání pro soutěžící dopadlo? Posuďte sami:
Libor Matoušek a Filip Kotek si odvezli mimo celou řadu nových poznatků a zkušeností Stříbrné diplomy a Ludmila Klusková Bronzový diplom.

Všem soutěžícím moc gratulujeme, děkujeme za reprezentaci naší školy a přejeme další úspěchy v soutěžích.