Archiv článků do roku 2010


Články jsou převzaty ze starých webových stránek školy. Z tohoto důvodu není většina odkazů uvnitř článků funkčních. I tak články dobře dokumentují dění na naší škole.

Roots & Wings: Návštěva Walesu

Ve dnech 18. až 22. dubna navštívila delegace z naší školy složená ze dvou učitelů a dvou žáků partnerskou školu Glan –Y – Mor ve velšském Burry Portu. Tato návštěva, v pořadí již druhá zahraniční, se uskutečnila jako součást projektu, kterého se naše škola účastní již rok.

V místním tisku ještě během návštěvy stačil vyjít o setkání článek, který zde v plném znění (včetně překladu) uvádíme.

Novinový článek

Carmarthen Journal, 20. dubna 2005

Evropské spojení

Mladí lidé v Burry Portu si hledají přátele po celém světě.

Učitelé a žáci z Dánska, Švédska a České republiky navštívili školu Glan –Y – Mor.

Název tříletého projektu je „Vytvořme akční Euroskládačku“. Prostřednictvím návštěv a účastí na různých aktivitách a schůzkách se navazují kontakty mezi školami a žáci se dozvídají o kulturních rozdílech jednotlivých zemí.

V průběhu jednoho týdne budou mít žáci a učitelé možnost zúčastnit se vyučovacích hodin, navštíví různá zajímavá místa a budou plánovat další společné aktivity.

Školy zapojené do tohoto projektu se již setkaly loni na podzim v Dánsku, takže návštěva školy Glan – Y – Mor je již druhou v pořadí v rámci tříletého projektu, financovaného EU.

Koordinátorka mezinárodního projektu této školy, Angelique Perrault řekla: „Je velmi důležité rozšiřovat obzory našich žáků a rozvíjet jejich mezinárodní uvědomění. Všichni jsme z návštěvy velmi nadšeni.“

Žáci se na spolupráci velmi těší, neboť se přímo z první ruky dozvědí o rozdílech mezi vlastní kulturou a kulturami ostatních zúčastněných zemí.

A ještě ilustračně několik fotografií.

Návštěva Walesu Návštěva Walesu

Návštěva Walesu Návštěva Walesu

Návštěva Walesu Návštěva Walesu

Návštěva Walesu Návštěva Walesu

Další fotografie najdete na adrese fotky.na-webu.cz.