Archiv článků do roku 2010


Články jsou převzaty ze starých webových stránek školy. Z tohoto důvodu není většina odkazů uvnitř článků funkčních. I tak články dobře dokumentují dění na naší škole.

Chuť Mexika

je výsledkem spojení mnoha kultur minulosti i současnosti. Zvyklosti Španělů, amerických Indiánů i vliv dalších etnik se v této kuchyni nezaměnitelně mísí a prolínají.

Mexická kuchyně je oblíbená daleko za svými hranicemi a to nejen ve Skandinávii, Nizozemí, Rakousku, Velké Británii, ale i u nás v Česku. Konkrétně právě i "u nás" ve Středisku odborné přípravy restaurace Bečva se od 23. do 24.listopadu 2005 připravovaly speciality mexické kuchyně.

Pod taktovkou v podobě vařečky mexického kuchaře Alexandra Santilliany se připravovaly takové delikatesy jako byla pálivá salsa, křupavé tacos či tortilly s různými vynikajícími náplněmi. Naši hosté měli tak možnost ochutnat jídla, která odpovídají trendům moderní zdravé výživy, s množstvím různých obměn a kombinací a s velkým množstvím čerstvé zeleniny.

Doufáme, že Vás, kteří jste ochutnali, si mexická kuchyně získala a s Vámi, kteří jste ještě neokusili chuť Mexika, se těšíme na setkání někdy v příštím roce, kdy určitě tuto povedenou akci zopakujeme.

Alexandr Santilliana Mexičtí 

hudebníci