Archiv článků do roku 2010


Články jsou převzaty ze starých webových stránek školy. Z tohoto důvodu není většina odkazů uvnitř článků funkčních. I tak články dobře dokumentují dění na naší škole.

Obsluhovali jsme Václava Klause

V rámci návštěvy prezidenta České republiky a paní Livie Klausové v Olomouckém kraji, ve dnech 13. - 15.6.2007, byli studenti naší školy osloveni v souvislosti se zajištěním slavnostního přijetí pana prezidenta v budově magistrátu statutárního města Přerov.

Úkolem studentů bylo zajištění a podání slavnostního přípitku v přesném souladu s hradním protokolem.

Po přivítání následoval krátký projev prezidenta k občanům spojený s možností dotazů přerovských občanů na problematiku regionu. Po ukončení této části programu následovala autogramiáda, spojená s prezentací poslední knihy Václava Klause.

Pak se prezidentova kolona přesunula do hotelu Jana, kde byl připraven oběd pořádaný panem Ivanem Kosatíkem, hejtmanem Olomouckého kraje, za účasti členů Rady města Přerova.

Pro dvacet dva studenty naší školy, která bezesporu patří mezi nejlepší školy v gastronomických oborech v rámci celé republiky, bylo ctí a nezapomenutelným zážitkem podílet se na vytvoření příjemného prostředí a realizaci obsluhy pro pana prezidenta a jeho doprovodu.

Pokud Vás zajímá menu, pak uvádíme jednotlivé chody. Jako welcome drink byl zvolen sekt Bohemia s jahodou. Aperitiv bylo Martini bianco s citronem, po kterém následovalo servírování lahůdkové paštiky v křehkém těstě. Po slepičím vývaru s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi, následoval hlavní chod, kterým byla vepřová panenka s hřibovou nádivkou a gratinovanými bramborami.

Z nápojů bylo po pečlivém výběru sommeliera zvoleno bílé víno Delheim Chardonay z Jižní Afriky a červené víno Quinta dos Acipretes Tinto z Portugalska. Pokud někdo dal přednost pivu měl možnost zvolit Staropramen 12% světlý točený či nealkoholickou Stellu Artois.

Sladkou tečkou bylo tiramisu s čerstvým ovocem a oplatkou, ke kterému bylo podáváno espresso.

Naši žáci se svého úkolu zhostili skvěle o čemž svědčí poděkování pana prezidenta a uznání ředitele Protokolu Kanceláře prezidenta republiky.

Obsluhovali jsme Václava Klause Obsluhovali jsme Václava Klause

Obsluhovali jsme Václava Klause Obsluhovali jsme Václava Klause