Archiv článků do roku 2010


Články jsou převzaty ze starých webových stránek školy. Z tohoto důvodu není většina odkazů uvnitř článků funkčních. I tak články dobře dokumentují dění na naší škole.

Gastro Hradec 2003

25.dubna 2003 byl v kongresovém centru ALDIS v Hradci Králové zahájen 8. ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí "GASTROHRADEC 2003". Tato soutěž patří mezi nejprestižnější soutěže v České republice.

Účast na této soutěži se stala výzvou pro realizační tým SOŠ a SOU, Přerov, Šířava 7. Vedením týmu ředitel školy pověřil mistrovou odborného výcviku Lenku Horákovou a do soutěže se nominovaly 4 žákyně prvního a druhého ročníku učebního oboru cukrář-cukrářka (ze třídy C1U Radka Zlámalová a ze třídy C2U Romana Hrabalová, Sylva Kobylková a Jana Štefanová).

Žákyně školy soutěžily v kategorii cukrář junior. Jejich úkolem bylo připravit slavnostní dort na téma "100. výročí kuchařů a cukrářů v ČR". Zárukou kvality soutěže byla hodnotící komise složená z předních kuchařských a cukrářských odborníků české gastronomie. Komise hodnotila podle následujících zásad - respektování tématu zadání, nápaditost a soulad barev, originalita ozdob a doplňků, předvedená zručnost a profesionalita soutěžícího, vyvarování se nejedlých surovin, nepovolených výztuží, nepoužívání ostrých barev. Výrobky musely být ošetřeny tak, aby si po celou dobu výstavy zachovaly čerstvost a svěžest.

 

Výsledek žáků školy byl vynikající. V konkurenci několika desítek mladých adeptů cukrářského umění získala Radka Zlámalová stříbrnou a Jana Štefanová bronzovou medaili, což dokazuje vysokou odbornou úroveň přípravy studentů a perfektní zvládnutí moderních trendů tohoto oboru.

Všem žákyním gratulujeme!