Archiv článků do roku 2010


Články jsou převzaty ze starých webových stránek školy. Z tohoto důvodu není většina odkazů uvnitř článků funkčních. I tak články dobře dokumentují dění na naší škole.

Kurz barista – specialista na přípravu a servis kávy

Dne 8.3.2008 se na SOP restaurace Bečva uskutečnil pro naše studenty oboru kuchař – číšník kurz kávy firmy Pascucci, který lektorovala Mgr. Renata Kopecká.

Představila firmu CK Alfa Tour Chrudim, seznámila přítomné se vzdělávací činností, spektrem nabízených kurzů i zahraničních studijně-pracovních pobytů v Itálii.

Společně prošli historií kávy, pěstitelskými oblastmi, způsobem sběru, zpracování, seznámila posluchače s druhy kávy na světovém trhu, významem kávy v gastronomii, doplnila výklad praktickými ukázkami přípravy espressa, kapučína, kávy Kalimero, horké čokolády i technikou dekorování finálního nápoje.

Kromě degustací se i studenti podíleli na přípravě i servisu jednotlivých úprav kávy. Lektorka představila zajímavou publikaci věnovanou kávě „Desatero pro milovníky kávy“.

Na závěr kurzu účastníci získané vědomosti ověřili v odborném testu a odměnou za jejich úspěšnost jim bylo slavnostní předání certifikátů firmy Pascucci.

Několik desítek studentů se v pozdních odpoledních hodinách rozloučilo s lektorkou, vyslovili nejen poděkování, ale i slova chvály nad koncepcí kurzu i nabytými vědomostmi.

Zde je několik fotek: